fbpx
Reizen

Voordelig op vakantie naar Curacao

Eigenlijk wilde ik deze blogpost ‘Goedkoop op vakantie naar Curacao’ noemen, maar goedkoop wordt het reizen naar dit tropische paradijs natuurlijk nooit. Voordelig kan wel en daar vertel ik je graag meer over. Lees je mee?

Zelf ben ik ongeveer 20 keer naar Curacao geweest. Stiekem ben ik best wel trots dat ik dit ook samen met Mia al 6 keer heb kunnen doen. Ze is tenslotte pas vier jaar oud en als alleenstaande moeder vind ik dat best een prestatie. Mia is half Antilliaans en ik heb zelf ook familie op Curacao. Super gaaf dus om haar deze ervaring te kunnen geven. Wel probeer ik waar mogelijk te letten op de kosten van zo’n reis. In deze blogpost vertel ik je alles over hoe ik een reis boek en wat mijn reizen mij gekost hebben.

Laten we beginnen met de vliegtickets. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Curacao vliegen met twee luchtvaartmaatschappijen: KLM en TUI. Zelf heb ik een voorkeur voor KLM, maar TUI is goedkoper. Dus ik vlieg de laatste jaren met TUI. Zelf vind ik het eten en de stoelen fijner bij KLM, maar die 150-200 euro wat vliegen (minimaal) extra kost met KLM geef ik liever uit op het strand of aan andere leuke dingen. Negen uur met een kleuter in het vliegtuig zitten gaat nooit mijn hobby worden, of dat nu is met KLM of met TUI.

Kosten? Mijn laatste reis boekte ik één week van te voren en was van 15 januari t/m 13 februari 2020. Ik betaalde 877 euro voor twee tickets inclusief 2 x 20 kilo bagage. De reis daarvoor boekte ik ook één week van te voren. Deze reis was van 10 juni t/m 1 juli 2019 en de tickets hiervoor hebben mij 909 euro gekost.

Het verbljf boek ik altijd via Airbnb. Dat kan soms best lastig zijn want ik boek vaak pas kort van te voren voor een relatief lange periode en dan zijn er weinig huisjes voor die volle drie of vier weken nog beschikbaar. Ik ben er dus van overtuigd dat dit nog goedkoper kan.

Mijn laatste reis verbleef ik in dit appartement. Een heerlijk, volledig nieuw en erg schoon huisje bij Patricia. Voor vier weken betaalde ik 730 euro. Dit was inclusief water en electriciteit. Let goed op bij het boeken via Airbnb of het inclusief of exclusief electra is. Veel huisjes worden exclusief electra verhuurd en electriciteit is erg duur op Curacao. Ik heb zelf heerlijk verbleven bij Patricia. Ze is ontzettend lief en bracht mij soms zelfs watermeloen of typische Antilliaanse maaltijden.

De reis vorig jaar juni verbleef ik in dit appartement, bij Juan. Ook een heerlijk huisje, zeker aan te raden. Ik betaalde hiervoor 650 euro voor drie weken. Beide huisjes waren voor mijn doen relatief duur, eerder heb ik in huisjes verbleven waar ik 19 euro per nacht betaalde voor twee personen. Dit komt dus vooral doordat ik kort van te voren boek en eigenlijk twee slaapkamers wil. Wat je kunt doen om goedkoper te reizen is bijvoorbeeld eerder boeken of halverwege je vakantie naar een ander huisje gaan. Er zijn echt hele fijne, voordelige huisjes te vinden via Airbnb. Lees altijd even de reviews, ik vind het namelijk zelf erg belangrijk dat een huisje schoon is.

Het huren van een auto is echt een must en doe ik altijd via Hester. Zonder auto ben je nergens op Curacao. Het is zonde op zo’n mooi eiland met zoveel mooie plekjes om deze niet allemaal te gaan zien. Ik kan echt niet zonder auto op Curacao. Hester heeft samen met haar man een autoverhuurbedrijf. Ze haalt me van het vliegveld en brengt me daar ook weer naartoe en heeft hele nette auto’s voor een lage prijs. Zelf betaal ik voor een kleine auto (en lange vakantie) slechts 40 gulden per dag. Dat is ongeveer 20 euro. Mijn laatste vakantie betaalde ik 1000 gulden voor de auto (omgerekend 500 euro) en de vakantie ervoor 800 gulden (400 euro). Je kunt haar een berichtje sturen via haar Facebook account (en zeg dan natuurlijk even dat je via mij bij haar terecht bent gekomen, vind ik lief).

Kosten overzicht:
Januari 2020 – tickets 877 euro – verblijf 730 euro – auto 500 euro = 2107 euro (1053,50 per persoon voor vier weken vakanti)
Juni 2019 – tickets 907 euro – verblijf 650 euro – auto 400 euro = 1957 euro (978,50 per persoon)

Last but not least – support the locals én beleef iets onvergetelijks. Wie wilt dat niet? Ga snorkelen, zwemmen met seabobs of suppen met Andy. Andy is een onwijs vriendelijke man, hij vertelt je alles over het eiland en de onderwaterwereld van Curacao. Hij leeft zijn droom en doet er alles aan om jou een onvergetelijke ervaring te geven. Ook maakt hij prachtige foto’s onder water. Bij Playa Piskado (bij toeristen bekend als Playa Grandi) kun je met Andy zwemmen (en foto’s maken) met zeeschildpadden. Echt een onwijs gave ervaring en zeker waar voor je geld. Plus je support ook nog eens een hardwerkende local.

Ik hoop dat je iets aan de informatie in deze blogpost hebt. Mocht je toch nog vragen hebben of ergens over twijfelen of om een andere reden contact willen, slide in my DM op Instagram of stuur een email naar info@lafillerebelle.nl. Ook als je bijvoorbeeld hulp wilt bij het boeken van een reis: ik help je graag!

2 Comments

 • Suus
  21 juni 2020 at 12:33

  Super bedankt dat je op mijn insta post reageerde en heel fijn dat je je tips deelt! Ik kom zo graag op Cura en heb er vroeger gewoond, veel vrienden van toen zijn inmiddels weer elders heen verhuisd dus qua tips is dit enorm waardevol

  Reply
  • Nancy
   21 juni 2020 at 16:40

   Dankjewel voor je leuke reactie! Lekker zeg, dat je er hebt gewoond. Ik zou ook wel voor een tijdje willen gaan. Wie weet wat de toekomst brengt.. Maar voor nu lekker 1 a 2 keer zo lang mogelijk op vakantie erheen! Ook geen straf..

   Reply

Leave a Reply