fbpx
Ondernemen

10 tips voor een gelukkig en succesvol leven

Mensen zijn het gelukkigst als ze het gevoel hebben dat ze zich aan het ontwikkelen zijn en vooruitgaan. In mijn dagelijks leven ben ik veel bezig met mijn eigen ontwikkeling, en dit deel ik graag op mijn social media kanalen. In deze blogpost geef ik tien tips voor een succesvol en gelukkig leven. Wat doe jij om succesvol en gelukkig te zijn? Wat werkt voor jou, en wat niet? Laat het me weten in de comments!

 1. Doe meer dan dat er van je gevraagd wordt.
  Als je meer doet dan er van je verwacht wordt, zul je nooit iemand teleurstellen. Je zult je werkgever, je klant of wie dan ook op een positieve manier verrassen. Een bekende voorwaarde om te groeien uit een van mijn favoriete boeken: ‘The Science of Getting Rich’: geef iedereen meer in gebruikerswaarde dan je neemt in geldwaarde. Eigenlijk geldt dat niet alleen voor geld, maar voor alles.
 2. You only fail when you stop trying.
  Falen bestaat niet bij succesvolle mensen. Falen is onderdeel van succesvol zijn. Het is vrijwel onmogelijk om succesvol te worden zonder een paar keer op je bek te gaan. En dat is ook helemaal niet erg. Zelf kan ik inmiddels best lachen om ‘fouten’ die ik vroeger heb gemaakt, al was het op dat moment zelf natuurlijk niet zo grappig.

  ‘Failure is simply an opportuniy to start again, this time more intelligently’ – Henry Ford
 3. Weet wat je wilt en werk doelgericht.
  Duidelijk weten wat je wilt is een must om succesvol te zijn. Heb je dromen maar vind je het lastig om hier een concreet stappenplan voor te maken zodat je jouw droom haalbaar maakt? Ik heb er een werkboek voor geschreven: ‘Van Droom naar Doel‘! Alles is mogelijk, dit werkboek helpt jou om van een (in jouw ogen misschien onrealistisch) droom een doel te maken, inclusief stappenplan.
 4. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen handelen.
  Het draait voor succesvolle mensen niet om wat een ander doet. Het draait erom wat je zelf doet en hoe je zelf ergens beter in wordt. Focus op hetgeen waar je zelf invloed op hebt.
 5. Stop nooit met leren, hou je actief bezig met jouw eigen ontwikkeling.
  Op school leer je hoe je geld kunt verdienen met een goede baan zodat je jezelf kunt onderhouden. Op school leer je niet hoe je geld voor jou laat werken, op school leer je niet hoe het leven er in de praktijk aan toe gaat. Een heleboel eigenschappen die nodig zijn om succesvol te worden leer je niet op school.

  ‘School teaches you how to work for money, but doesn’t teach you how to make money work for you’ – Robert T. Kiyosaki (lees zijn boek: ‘Rijke pa, arme pa’ – aanrader!)
 6. Succesvolle mensen kennen zichzelf goed.
  Weet wat jouw eigen toegevoegde waarde is. Net zo belangrijk is het om te weten waar je niet zo goed in bent en wat je niet moet doen.
 7. Succesvolle mensen zijn altijd bezig.
  Wees altijd bezig met creatie en groei. Je energie gaat sneller stromen als je aan het werk bent. Je krijgt energie van bezig zijn met de mooie toekomst die je voor jezelf bepaald hebt en jouw succes.
 8. Stel vragen.
  Succesvolle mensen weten wanneer ze om hulp moeten vragen en doen dit ook. Ze creëren hun eigen netwerk van waardevolle mensen. En.. ze zijn zelf ook altijd bereid om deze mensen verder te helpen.

  If you want to help the poor, demonstrate to them that they can become rich; prove it by getting rich yourself.’ – Wallace D. Wattles (boek: ‘The Science of Getting Rich‘)
 9. Weet wanneer je ergens mee door moet gaan en wanneer je ergens mee moet stoppen.
  Sommige dingen gaan nooit werken. En soms is alleen een andere aanpak of nog even wat meer doorzettingsvermogen nodig. Het maken van de juiste keuzes op het goede moment is een belangrijke eigenschap om succesvol te kunnen zijn. Om meer te weten te komen over succesvol zijn en het belang van besluitvaardigheid is het boek ‘Think and Grow Rich‘ van Napoleon Hill een aanrader.
 10. Vertel jouw verhaal op een effectieve manier.
  Als je op een succesvol persoon afstapt en vraagt wat ze doen en waarom ze dit doen, dan hebben ze direct een helder antwoord. Ze zijn in staat om jou dan 100% te overtuigen. Op ieder moment.

No Comments

  Leave a Reply