fbpx
Boeken

Boekreview: The Science of Getting Rich

Mijn tweede boekreview, yes! Mijn eerste boekreview, over het boek ‘Think and Grow Rich’, werd onwijs goed gelezen en ik kreeg er hele leuke reacties op. Think and Grow Rich is al heel lang mijn favoriet boek. Dat ene boek dat ik aanraad wanneer iemand vraagt naar een boek over zelfontwikkeling. De stof is enigszins saai, maar zó ontzettend leerzaam. Een boek wat onder hetzelfde soort zelfontwikkelingsboeken valt is ‘The Science of Getting Rich’. En ik zal meteen met de deur in huis vallen: dit is mijn nieuwe favoriet.

The Science of Getting Rich is geschreven door Wallace D. Wattles in het jaar 1910. Het staat bekend als de bron achter wereldwijde successen als ‘Think and Grow Rich’ en ‘The Secret’ (ja, die ene, die ken je misschien ook wel). Het boek is te bestellen bij Bol.com (klik hier) voor slechts €14,95. Een koopje dus.

The Science of Getting Rich betekent letterlijk: de wetenschap van het rijk worden. Dit boek gaat over geld. Geen trucjes om snel rijk te worden, geen boek over succesvol zaken doen. Een boek over de mindset die nodig is om rijk te worden. Het boek gaat over leven vanuit dankbaarheid en in overvloed, zoals de kaft heel mooi omschrijft.

Het is een compact boek, het heeft slechts 146 pagina’s, bestaande uit 17 hoofdstukken. Het is vertaald door Michael Pilarzcyk, auteur van bestseller ‘Master your Mindset‘ en meervoudig boekvertaler. Het begint met de basis en gaat steeds dieper in op denken en handelen op de ‘Bepaalde Manier’ – zo wordt het genoemd. Het boek is duidelijk geschreven, de theorie wordt goed uitgelegd en ik vind zelf dat het concrete informatie is waarmee je echt aan de slag kunt.

Zelf markeer ik altijd de leerzame stukken uit een boek. Dit boek heb ik nog net niet in zijn geheel gemarkeerd. Ik zal enkele stukjes welke mij echt lieten nadenken delen.

‘Je bent hier om te creëren, niet om te strijden over wat al is gemaakt. Je hoeft niets van een ander af te nemen. Je hoeft niet vals te spelen of misbruik te maken van de situatie. En je hoeft niemand voor je te laten werken voor een loon dat lager is dan hem toekomt. Jaloezie is onnodig.’

Ik werd erg geinspireerd door bewust te worden van het verschil tussen een competitieve mindset en een creatieve mindset en de gevolgen hiervan. ‘Door aan iedereen meer te geven dan je van hen ontvangt, kan je met jouw transacties meerwaarde creëren.’ Het is de bedoeling dat je iemand meer geeft in gebruikerswaarde, dan dat je neemt in geldwaarde. Op deze manier voeg je toe aan het leven van de wereld met elke transactie die je maakt. Dit is iets wat mij erg liet nadenken en waar in het boek uiteraard dieper op in gegaan wordt.

Ook wordt er geschreven over positief en negatief denken. Als je aandacht geeft aan het middelmatige, het armoedige, het vieze, het gemene en het tekort, gaat je geest hierin mee. Dit is de wet van aantrekking (The Secret). Dankbaarheid richt je geest voortdurend op het beste. Hierdoor wordt je dankbare geest zelf ook de beste. Een dankbare geest verwacht namelijk goede dingen en deze verwachting wordt geloof. Geloof is een belangrijk ingrediënt in de wetenschap van het rijk worden.

En zo staat het hele boek vol waardevolle informatie. Zoals je hebt gemerkt: i love this book! Ik heb menig boek gelezen dat het dubbele kostte en nog niet de helft aan waarde verschaft. Als je het mij vraagt is dit een must read voor iedereen die niet alleen financieel rijk, maar in alle opzichten van het leven een rijk en vervuld leven wilt creëren. Het is een fijn geschreven boek waardoor het lekker leest, zonder onnodige poespas en met onwijs nuttige tips. Een boek dat je kunt blijven lezen, en waarvan je iedere keer dat je het leest weer nieuwe dingen zult leren.

Wil je dit boek bestellen? Klik dan hier en bestel het boek via Bol.com. Ik ben affiliate partner bij Bol.com en door op deze link te klikken registreert Bol dat je via mij op de website terecht bent gekomen, en dan krijg ik een klein percentage van jouw bestelling als beloning voor de reclame die ik maak. Zo help je mij dus een beetje. Het maakt niet uit wat je besteld.

Heb jij dit boek al gelezen of ben je van plan het te gaan lezen? Heb je een ander boek waarvan je denkt dat ik het leuk ga vinden of waar je graag een review van zou willen zien? Laat onder deze blogpost een reactie achter: vind ik leuk! Geniet van het weekend.

No Comments

    Leave a Reply