fbpx
Ondernemen

Het Partner / Affiliate programma van Bol.com

Op Instagram en ook op mijn blog ben ik er erg transparant over. Ik ben deelnemer van het partnerprogramma van Bol.com. Toch merk ik dat het voor veel nog niet duidelijk is wat dit inhoud, en hoe jij ervoor kan zorgen dat ik een extra’tje verdien zonder dat het jou iets kost. Daarom deze blogpost, ik leg je uit hoe ik geld verdien door affiliate marketing en hoe jij dat ook kunt doen.

Wat is affiliate marketing?

Zoek op Google naar affiliate marketing en het eerste dat je vind is de volgende Wikipedia omschrijving: ‘Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen.

De omschrijving van Bol zelf is misschien iets duidelijker: ‘Jij promoot, bol.com beloont met het Partnerprogramma. Heb je een website, app of blog? Dan kun je Partner worden en commissie verdienen wanneer je bezoekers doorverwijst naar bol.com. Voor elke aankoop die een bezoeker doet ontvang je commissie.

Hoe werkt het in de praktijk?

Ik heb op mijn website diverse advertenties staan die linken naar Bol.com. Ook heb ik linkjes in blogposts staan die linken naar artikelen die ik heb gekocht. In deze linkjes staat een code welke verbonden is aan mijn partneraccount. Wanneer je op een link klikt, items in je winkelmand doet en een bestelling plaatst, krijg ik een klein percentage van jouw bestelling, omdat je via mij / mijn website bij Bol bent gekomen. Ik maak dus reclame voor Bol op commissie basis.

Hoeveel verdien je met dit partner programma?

Eerlijk is eerlijk, het is geen vetpot. Ik word er niet rijk van, ik kan er niet mijn rekeningen mee betalen. Maar.. Het is wel een leuk extra’tje om bijvoorbeeld te gebruiken voor een winactie. Ik betaal alle items die ik weg geef bij winacties tot op heden namelijk zelf. Het wisselt per productgroep, maar ik krijg 3% tot 8% commissie. Gemiddeld kom ik per maand uit op ongeveer €30, maar dan moet ik het wel met regelmaat benoemen op mijn Facebook en Instagram pagina’s.

Deze maand staat de teller tot nu toe op €8,18. Dat is zelfs voor een winactie nog niet genoeg. Maar ik hoop natuurlijk dat iedereen die dit leest voortaan voor het plaatsen van een bestelling bij Bol.com eerst even naar mijn website of mijn Instagram bio gaat, en dan een bestelling plaatst bij Bol. Het kost voor jou niets extra en het betekent voor mij een hoop. Zo kan ik vaker leuke acties organiseren. En met de kerst en de lockdown is Bol natuurlijk een ideale oplossing..

No Comments

    Leave a Reply