fbpx
Persoonlijk / Reizen

Op vakantie naar Curacao tijdens de lockdown

Afgelopen week besloot ik, na wekenlang getwijfeld te hebben, af te reizen naar het tropische eiland Curacao. Mijn tweede thuis, een soort van. Wij gaan hier één of twee keer per jaar naartoe voor gemiddeld een week of vier. Mensen denken dat dit enorm veel geld kost. Ik ga niet zeggen dat het goedkoop is, want dat is het niet, maar echt duur hoeft het ook niet te zijn. In deze blogpost deel ik mijn tips voor een voordelige vakantie naar het mooie eiland Curacao.

Reizen tijdens Corona en de lockdown

Toen ik afgelopen donderdag vertrok waren de meeste mensen lief en enthousiast. Ook ontving ik een aantal vervelende reacties. Hoe haal ik het in mijn hoofd te gaan reizen gedurende de lockdown? Ik ben erg benieuwd of deze mensen zich zelf zo perfect aan de regeltjes houden, want in Nederland zijn de corona maatregelen best streng als je het mij vraagt, plus het duurt nu ook best wel lang. Ik heb mij gedurende deze periode netjes aan de maatregelen gehouden voor zover dit mogelijk was. Ik woon alleen met Mia, wij zijn vrijwel altijd thuis. Ons enige uitje was zo ongeveer de boodschappen en wij zijn eigenlijk zelden in het gezelschap van andere mensen. En toch wordt het allemaal alleen maar erger en strenger..

PCR test met internationaal reiscertificaat

Naar Curacao reizen is toegestaan, mits je een negatieve PCR test (een ander woord voor coronatest) hebt. Deze mag niet ouder dan 72 uur zijn vanaf het moment van vertrek. Dit betekent dat je een coronatest moet doen bij een organisatie waarbij je een internationaal reiscertificaat krijgt, dus niet bij de GGD. Ik heb mijn coronatest gedaan bij planjecoronatest.nl en de kosten hiervoor waren €125,-. Ik deed de test rond 17.00 en kreeg 04.00u in de nacht de uitslag, dat was gelukkig erg snel. Kinderen tot en met zes jaar hoeven op het moment van schrijven geen corona test te doen om Curacao binnen te mogen, mits ze geen symptomen hebben, dus dat valt mee. In december twijfelden wij namelijk ook om op vakantie te gaan en moesten we beide een test doen, en voor Mia vond ik dat echt zielig.

Goedkoop ticket naar Curacao boeken

Als je vanuit Nederland naar Curacao wilt kun je een ticket boeken bij KLM en TUI. Normaal boek ik mijn tickets altijd bij TUI, omdat deze luchtvaartmaatschappij meestal goedkoper is dan KLM en meer kinderkorting geeft. Wel vind ik de service, het comfort en het eten bij KLM vele malen beter. Maar aangezien reizen met een peuter of kleuter met beide geen pretje is, zit ik mijn tijd altijd gewoon uit en kies ik voor de voordeligere maatschappij. Ik geef mijn geld liever uit aan leuke dingen doen.

Dit keer was KLM qua prijs best scherp, en door de coronamaatregelen heeft TUI ervoor gekozen (op dit moment) alleen in het weekend te vliegen. Om die reden koos ik dit keer voor KLM. In totaal heb ik ongeveer €1040,- voor mijn tickets betaald. Dat is de prijs voor twee personen, inclusief bagage.

Eerder heb ik ook een blogpost geschreven (klik hier) over voordelig op reis gaan naar Curacao, waarin mijn tickets goedkoper waren. Meestal betaal ik bij TUI ongeveer €880. Dit keer was ik dus iets duurder uit dan normaal.

Appartement, resort, AirBNB of hotel op Curacao

Je hebt op Curacao allerlei mogelijkheden om je verblijf te boeken. Je kunt verblijven in een hotel, in een huisje op een resort, zelf een appartement boeken ergens, in een hotel, in een AirBNB huisje en meer. Zelf kies ik altijd voor het laatste: ik boek mijn verblijf via AirBNB. Hier vind je nette en relatief voordelige verblijf mogelijkheden.

Dit keer heb ik een appartementje gevonden totaal ergens anders dan waar ik normaal zit, namelijk in Piscadera. Dat is ten westen van Willemstad. Het is een vrijwel nieuw appartement, op het terrein van lokale mensen. Zij wonen hier zelf ook. Dat vind ik fijn omdat ik mijzelf, alleen op reis met Mia, toch best kwetsbaar vind. Deze mensen hebben hun eigen woning en twee appartementen die ze verhuren. Ook qua prijs was dit een goede keuze, ik betaal slechts €25 per nacht. De vereisten voor een appartement zijn voor mij dat het veilig moet zijn, schoon en het liefst voordelig. Ik bekijk altijd de reviews en die waren heel positief en op de foto’s zag het huisje er keurig uit, dus ik besloot te boeken. Ik ben erg welkom ontvangen en heb het tot nu toe prima naar mijn zin.

Auto huren op Curacao of niet?

Op Curacao kun je niet zonder auto, als je het mij vraagt. Ik huur mijn auto al jaren bij Hester. Ze haalt mij op bij het vliegveld, we rijden naar haar huis, dan krijg ik de auto en kan ik lekker op weg. Ik heb altijd keurige auto’s voor een zeer scherpe prijs. Echt een aanrader. Wil je een auto huren of meer informatie? Klik dan hier, en vergeet natuurlijk niet te zeggen dat je via mij bij Hester terecht bent gekomen. Dat vind ik leuk. Ik support liever hardwerkende locals dan grote, commerciële organisaties, plus het is eigenlijk ook altijd veel goedkoper. Voor een kleine, lokale ondernemer maak je op die manier echt een verschil, zeker in deze Corona periode.

Waarom boek ik alles los?

Ik boek mijn vliegticket naar Curacao, mijn verblijf en mijn auto altijd los van elkaar. Soms krijg ik de vraag waarom. Ik doe dit omdat dit veel goedkoper is dan een pakketreis boeken voor vier weken. Nu ben ik voor een week of vier meestal ongeveer €1000 tot €1250 per persoon kwijt, in totaal (reis, verblijf en huurauto). Als je vier weken in een pakketreis boekt is dit al snel het dubbele. Een pakketreis boeken is financieel voordeliger als je maximaal 14 dagen weg gaat. Als je langer wilt gaan raad ik je aan alles los te boeken. Voor voordelige pakketreizen kun je kijken bij bijvoorbeeld Holidayguru.nl, Kras.nl of een Bingo reis van Corendon (dan is je verblijf een verrassing maar altijd minimaal 4 sterren, en vaak best voordelig als je last-minute boekt).

Ik hoop dat ik zo een beetje alle vragen beantwoord heb over reizen naar Curacao tijdens de lockdown, maar als je toch nog een vraag hebt mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. En als jullie het leuk vinden schrijf ik binnenkort een blogpost over wat ik allemaal aanraad om te doen op het eiland tijdens een vakantie, en wat ik zelf allemaal doe.

2 Comments

 • Linda
  18 januari 2021 at 10:35

  Hi! Ik heb je een berichtje gestuurd op Instagram 🙂

  Reply
 • Amina
  20 januari 2021 at 04:10

  Wat een goede en informatieve blogpost. Ik zou graag willen lezen wat je allemaal kunt doen op het eiland. Heb ik een beetje het idee dat ik ook op vakantie ben hahaha!

  Reply

Leave a Reply