fbpx
Money Mindset / Ondernemen

Rijk worden met 0 euro

Als je geld hebt, kun je geld maken. Dat is algemeen bekend. Maar kun je ook rijk worden en geld verdienen zonder startkapitaal? Ik begon zelf met een laag budget, of eigenlijk vrijwel met niets. En in deze blogpost vertel ik je hoe jij geld kunt verdienen als je geen geld hebt. Je moet er iets voor over hebben, maar niets is onmogelijk.

Mijn beste tip: Word golddigger en trouw met een rijke man. Nee, grapje. In theorie een goed idee maar in de praktijk wellicht toch iets lastiger. Je zult toch echt zelf aan het werk moeten.

Start met ondernemen

Van werken in loondienst worden weinig mensen echt rijk. Het is stabiel en biedt zekerheid, maar het is de langzaamste weg naar rijkdom. Je zult CEO bij een groot bedrijf moeten worden, om van een salaris in loondienst rijk te worden. Tenminste, als dit je enige inkomstenbron is. Je kansen om rijk te worden zijn bij ondernemen een stuk hoger.

Verhoog je winstmarge

Een winstmarge is niet enkel van toepassing op bedrijven. Je kan het ook toepassen op je persoonlijke financiën. Je winstmarge is het verschil tussen je inkomsten en uitgaven. Om miljonair te worden moet het verschil tussen jouw inkomsten en uitgaven meer zijn dan 15%.  In feite zou je zelfs de helft van je inkomen moeten sparen/beleggen.

Investeer in jezelf

Leer nieuwe skills. Doe cursussen die jou meer waard maken maar kijk ook Youtube leeg op een onderwerp waar je meer over wilt leren. Investeer in jezelf, in tijd en geld, en maak jouw eigen kennis waardevol.

Geld verdienen met iets dat je leuk vindt

Passie alleen maakt je nog geen miljonair. Maar passie kan er wel voor zorgen dat je van je hobby je beroep kan maken. Veel succesvolle bedrijven ontstaan uit de passie van een bepaald persoon.

Geloof in jezelf

Laat niemand je op andere gedachten brengen. Wanneer miljonair worden jouw droom is, zal jij die droom waarmaken, ongeacht wat andere mensen denken en zeggen. Vermijd schulden, laat je niet afleiden, leer wat je moet leren, doe wat je moet doen en vroeg of laat zal jouw droom uitkomen. Als je het nog lastig vindt om in jezelf te geloven en om in mogelijkheden te denken zijn er diverse boeken die je kunt lezen om dit te ontwikkelen. Dit heeft mij in ieder geval onwijs geholpen. Een aanrader is bijvoorbeeld Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Ik heb zelfs een review geschreven over dit boek. Als je echt serieus aan de slag wilt kun je investeren in een business of mindset coach.

Pas je levensstijl aan

Veel mensen willen niet miljonair worden, ze willen een miljoen uitgeven. Wie écht miljonair wil worden, moet zijn levensstijl aanpassen. Minder uitgeven dan je verdient is het begin van een miljoen. Maar daar blijft het niet bij. Niet méér gaan uitgeven wanneer je meer verdient, versnelt jouw toch naar 7 cijfers op jouw bankrekening. Het is jouw levensstijl die voor een groot deel bepaalt of je miljonair kan worden. Wees tevreden met wat je hebt. Meer geld maakt niet altijd meer gelukkig, maar als miljonair heb je wel veel meer mogelijkheden. Die heb je niet als je alles uitgeeft.

Geduldig zijn

Wat je ook doet, miljonair worden heeft tijd nodig. Je winstmarge verhogen, beleggen, je eigen bedrijf succesvol maken, … het zijn allemaal zaadjes die kunnen uitgroeien naar jouw eerste miljoen. Maar dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Je eerste miljoen verdienen zal langer duren dan je 2e miljoen verdienen.

Slim werken, niet hard werken

Als je je hele leven alleen maar hard en veel werkt, zal je nooit echt rijk worden. Beter ga je slim werken. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen dan alleen je baan in loondienst. Ga ondernemen, investeer of leer verkopen. Zorg dat je elke euro (behalve een buffer dan) die je verdient weer terug investeert in het verdienen van geld. Zodat je vermogen steeds verder toeneemt. Onnodig veel sparen tegen 0% rente is dus zonde.

Zorg dat je doelen hebt en ga er 100% voor

Je gaat niet in één dag rijk worden. Je moet dus een plan maken voor de lange termijn. Veel mensen gaan gewoon maar aan het werk, in de hoop veel geld te kunnen sparen. Maar heb je er wel eens bewust over nagedacht hoe je meer geld kunt verdienen en een plan gemaakt? En hoe je het geld dat je al hebt om er meer van te maken. Weinig mensen doen dit, helaas. Maar zonder plan weet je ook niet hoe je bij je doelen komt. Opstellen, dus. Hiervoor is het werkboek ‘Van Droom naar Doel‘ een goede ondersteuning.

Wat kun je zoal doen zonder startkapitaal of zonder dat je veel geld hebt?
 1. Sales – Leer jezelf verkopen. Dit kan via een online training, Youtube video’s, cursussen en meer. Zelf ben ik ooit zonder ervaring begonnen in de sales, ik was echt heel onzeker en durfde de telefoon amper op te pakken om te gaan bellen. Op het begin vond ik het vreselijk. Inmiddels ben ik een ware verkoop koningin. Als ik het kan, kun jij het ook.
 2. Ontwerp je eigen designs voor een print-on-demand webshop – Als je graag wilt beginnen met ondernemen, en een passie hebt voor ontwerpen, is een print on demand bedrijf een leuke manier om met een laag risico iets op te zetten.
 3. Dropshipment – Als het ‘gedaan door derden’ aspect van print-on-demand je aanspreekt, maar je marketing en bedrijfsvoering interessanter vindt dan ontwerpen, is dropshipping iets voor jou. In dit bedrijfsmodel produceren en verzenden derden de producten voor jou.
 4. Leer jezelf een skill aan waar men goed voor betaald – Voorbeelden: copywriter, SEO/SEA specialist, webdesigner, grafisch ontwerper, software developer, marketing specialist, affiliate marketing, video productie. Zoals ik al zei: niemand zegt dat het makkelijk gaat zijn, maar het is als je toegewijd bent wel echt haalbaar.
 5. Start een podcast – Het aantal mensen dat naar podcasts luistert groeit nog elk jaar. Het begon ermee dat cabaretiers en komieken niet meer gezien konden worden zonder podcast. En toen waren de schrijvers en journalisten aan de beurt. En tegenwoordig is een podcast een must voor bijna elk merk dat meer online publiek wil.
 6. Oppassen op huisdieren / Wandelen met honden – Geen geld voor nodig, enkel tijd. Dit spreekt voor zich verder denk ik. Je wordt er misschien niet rijk van, maar je kunt er wel extra geld mee verdienen wat je weer kunt investeren voor grotere plannen.
 7. Eten bezorgen – Toen ik nog fulltime in de sales werkte in Amsterdam had ik een leuk bijbaantje voor het weekend: eten bezorgen voor een Chinees bezorg restaurant. Dat deed ik op zaterdag en zondag, drie uurtjes per dag. Hiermee verdiende ik tussen de 50 en 60 euro per avond, 10 euro per uur plus fooi. Dat is toch minimaal 400 euro extra per maand, een mooie aanrader.
 8. Verkopen op Marktplaats, Ebay en Amazon – Verkoop je oude spullen online, of ga naar de lokale kringloopwinkel en zoek goedkope spullen die voor meer verkocht worden online. Kijk dit filmpje (en meer van Gary Vee) voor meer informatie. Zelf vind ik dit echt een leuk idee!
 9. Klusjes doen – Via Facebook groepen kun je jezelf aanbieden voor klusjes zoals: schoonmaken, schilderen, opruimen, tuinieren, verhuizen en meer.
 10. Schrijf een boek / e-book – Start met het schrijven van een boek of ebook en verkoop het online. Je kunt een boek verkopen op diverse platforms of via social media en ook dit is te doen op basis van print-on-demand.
 11. Ontwerp logo’s en meer in Canva en verkoop het op Etsy – Etsy is een platform waar creatievelingen hun werk aanbieden en waar consumenten relatief eenvoudig en goedkoop online designs (en meer) voor diverse doeleinden kunnen kopen. Handig omdat: je maakt een keer iets en kunt het eindeloos verkopen.

Bedankt voor het lezen. Hoe ga jij in 2021 veel geld verdienen? Laat het weten in een reactie onder deze blogpost.

1 Comment

 • Djaela
  7 januari 2021 at 21:05

  Goeie tips Nancy!
  Dit heeft mij echt aan het denken gezet!
  Dit jaar laat ik mij niet beïnvloeden door meningen die mij weerhouden van het doen wat ik leuk vindt. Ik wil graag van mijn passie een beroep maken.
  Mijn jaardoelen heb ik al uitgewerkt en ik heb jouw sheet gedownload!
  Superhandig!

  Reply

Leave a Reply