fbpx
Persoonlijk / Reizen

Wat ik doe op Curacao & wat jij ook kunt doen

‘Ga je nu alweer naar Curacao? Dat wordt toch saai, zo vaak naar dezelfde plek?’ – Ja, ik ga alweer naar Curacao en nee, het wordt nooit saai. Ik vind het heerlijk hier! Maar als je wilt weten wat ik hier dan allemaal doe, lees dan deze blogpost voor (kindvriendelijke) to-do’s op het mooie eiland Curacao.

Ik ga op vakantie met mijn kind naar Curacao

Zoals je misschien al hebt gezien ga ik best vaak alleen met mijn dochter op vakantie naar Curacao. Ze is net vijf jaar geworden en voor haar is dit de zevende keer dat we afreizen naar dit mooie tropische eiland, onderdeel van de Nederlandse Antillen. Zelf ben ik hier nu denk ik voor de twintigste keer. Ik heb hier familie wonen en inmiddels ook vrienden gemaakt, we komen hier graag. Ook voor de 20e keer ja.

Maar waarom dan? Omdat ik bekend ben met het eiland, de omgeving en de normen en waarden vind ik dit een veilige plaats om naartoe te gaan met mijn dochter. Uiteindelijk blijf ik een jonge, blonde meid die in haar eentje op vakantie gaat met haar kind, en voel ik mee daarom best kwetsbaar. Hier voel ik me veilig. Ik weet wat kan en ook wat je beter niet kunt doen. Bovendien zijn er tientallen leuke dingen die je kunt doen en mooie stranden om te bezoeken. Dat vinden wij heerlijk. Wij genieten altijd enorm als we samen naar Curacao gaan. Maar wat doe ik het liefst?

Mijn favoriete bezigheid: zwemmen met schildpadden

Als ik niet zo lekker in mijn vel zit terwijl ik in Nederland ben, dan is er maar één ding wat ik wil: zwemmen met schildpadden. En dat kan op Curacao. De enige plaats waar je gegarandeerd schildpadden vind is bij Playa Grandi, ook wel bekend als Playa Piskado. Ik vind het heerlijk om hier met deze mooie dieren te zwemmen. Schildpadden staan voor mij for some reason voor rust. Zo heerlijk vredig dat ze altijd door het water bewegen. Ik vind het prachtig. Dit is by far mijn favoriete activiteit als ik naar Curacao ga.

Trukipan

Mijn tweede favoriete bezigheid: trukipan eten. En dat dan bij BBQ Express aan de Caracasbaaiweg. Gegrilde kip met friet, en heel veel pindasaus en mayonaise, I love it. Je vindt overal op Curaçao de typische mobiele snackbars, lokaal “trukipan” genoemd. Nu dat er coronamaatregelen zijn op het eiland zijn ze eerder open, maar normaal zijn alle trukipans geopend vanaf 21.00u tot ergens diep in de nacht. Het is misschien niet de meest gezonde keuze, maar pff het is zó lekker.

Jan Thiel Beach

Mijn favoriete, ‘commerciële’ place to be is Jan Thiel. Hier vind je onder andere Papagayo Beach, Zest en Zanzibar. Zelf lig ik graag bij Zest, dat zijn wat luxere bedden voor een hele betaalbare prijs. Voor een dag betaal je 50 gulden voor twee bedden, en daar krijg je een fles water bij. Dat is omgerekend momenteel zo’n 22 euro. Ook het eten en drinken is erg lekker en en betaalbaar. De bar bij Zanzibar vind ik erg gezellig, vooral op zaterdagmiddag (happy hour), en in de omgeving zijn diverse activiteiten te doen. Zo is er een nagel ‘salon’ op het strand en is er een veldje waar je kunt beach voetballen, tennissen of volleyballen. Ook is er een snackbar, casino, een paar winkeltjes en een speeltuintje voor kinderen. Bij Zest Beach Café kun je ook echt heel lekker en betaalbaar eten. Een fijne plek, je vindt me hier daarom dan ook meermaals per week.

Mooie foto’s op mooie stranden

Ik hou van foto’s maken. Sinds ik hier met Mia kom maak ik foto’s van haar op een aantal (dezelfde) plekjes. Die foto’s hangen bij mij thuis bij de trap. Leuk om haar te zien groeien en ik ben trots dat ik haar met regelmaat haar roots kan laten zien en dat ze hier ook zo veel mogelijk van mee krijgt. Er zijn een aantal mooie, natuurlijke stranden waar ik graag even langs ga om te zwemmen en foto’s te maken. Als je naar Curacao gaat en mooie stranden wilt zien mag je deze natuurlijke, authentieke stranden niet missen. Ik zet er een aantal op een rij:

 • Playa Porto Mari
 • Playa Cas Abao
 • Grote Knip
 • Playa Lagun
 • Playa Grandi / Playa Piskado
 • Westpunt
Jetski

Met Mia is dit een beetje lastig, al heb ik het vorig jaar wel gedaan. I love jetski’s! Bij het Spaanse Water heb ik al een aantal keer een jetski gehuurd om te vliegen over het water, het kan voor mij niet hard genoeg. Zeker een activiteit die ik met heel veel liefde doe! Als ik ooit op Curacao ga wonen weet ik één ding zeker: ik koop een jetski.

Suppen

Ook zoiets wat ik leuk vind, en wat ik dus wel eens met Mia heb gedaan: suppen. Sup staat voor ‘stand-up paddling’. Staan op een soort surfboard met een paddel. Ik deed dit met Mia op de voorkant van het sup-board bij Playa Piskado, op het board van een kennis. Op Curacao zijn er diverse plekken waar je dit kunt doen. Echt heel erg leuk!

Een rondje door Willemstad

Curacao staat niet bekend om de meest geweldige winkel mogelijkheden, maar een rondje door Willemstad is erg leuk. Er zijn veel bezienswaardigheden en plekjes waar je lekker kunt eten, je kunt kennis op doen over het verleden van Curacao bij bijvoorbeeld het Slavenmuseum (Kura Hulanda Museum) en natuurlijk kun je de bekende pontjesbrug (Koningin Emmabrug) niet missen.

Ik heb net aan Mia gevraagd wat zij het leukste vindt op Curacao en haar antwoord: naar het strand gaan. En ze heeft natuurlijk gelijk. Er is natuurlijk op het eiland nog veel meer te doen en ieder strandje hier is eigenlijk prachtig, maar dit was een samenvatting van mijn persoonlijke favorieten. Ben jij wel eens op Curacao geweest? Wat doe jij graag? Laat het me weten in een reactie onder deze blogpost. Bedankt voor het lezen!

2 Comments

 • Mary Every
  20 januari 2021 at 10:44

  Leuk je verhalen te lezen en je tips gaan zeker van pas komen. Wij vertrekken 23 april weer voor 2 weken naar ons mooie eiland en genieten daar altijd enorm.
  Wat ook altijd erg leuk om te doen is, beklimmen van de Christoffelberg, maar met een 5 jarige niet aan te raden ben ik bang. Vlakte van Hato ook erg mooi altijd.
  Hoop nog veel van je te lezen.
  Groetjes Mary Every

  Reply
  • Nancy
   20 januari 2021 at 13:35

   Hi Mary Every,
   Wat een leuke reactie, dankjewel! De Christoffelberg beklimmen lijkt me ook gaaf, dat heb ik nog nooit gedaan. Tegelijkertijd lijkt het me ook heel pittig, met de warmte. Al is het nu in de ochtenden wel lekker fris. Voor je het weet is het 23 april en kun je ook lekker gaan!

   Reply

Leave a Reply