fbpx
Boeken

Boekreview: Master Your Mindset – Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven, dat is het doel van het boek ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk. In Nederland is dit een bekend boek, het is al bijna 200.000 keer verkocht. Maar waarom wordt dit boek zo goed verkocht? Wat vind ik zelf van dit boek? Je leest het in deze boekreview.

Ik moet bekennen: ik heb dit boek al een tijdje in mijn kast staan, zowel de oude versie als de ‘nieuwe’ special edition, met ca. 40 extra pagina’s. Tijdens mijn vakantie naar Curacao ben ik er maar eens in begonnen. En ik begon goed, de eerste dag las ik direct ruim 100 pagina’s.

Het boek is opgesplitst in vier delen, te beginnen met Michaels eigen verhaal. Gevolgd door de filosofie voor succes en geluk, master your mindset en uiteindelijk de strategie. Nu ik het boek uit heb gelezen vind ik dit een logische volgorde. Het doel van ieder deel is duidelijk en alles wordt op een fijne manier en praktisch uitgelegd.

Michael is fan van een aantal bekende boeken over zelfontwikkeling. Gedurende het hele boek noemt hij verschillende boeken waar hij veel van heeft geleerd. Hier heb ik eerder een lijstje van gemaakt, die vind je hier. Echter zijn er twee boeken die net iets vaker genoemd worden, en hoe toevallig is het dat dat nu ook net de twee boeken zijn waar ik zelf erg enthousiast over ben, reviews over geschreven heb en zelfs met regelmaat weg geef tijdens een winactie? Toeval bestaat niet, zegt men toch? Dat zijn namelijk de boeken ‘Think and Grow Rich‘ en ‘The Science of Getting Rich‘.

Beide boeken zijn lang geleden geschreven, en het boek Master Your Mindset is in mijn ogen een moderne vertaling van voornamelijk deze twee boeken. Gecombineerd met Michaels eigen ervaringen maakt het dat dit een erg leerzaam en fijn boek is. Het leest makkelijk weg en door de voorbeelden wordt alles een stukje makkelijker om te begrijpen. Want voornamelijk ‘Think and Grow Rich’ wordt door veel mensen nog wel eens lastig gevonden, zeker als je het boek voor de eerste keer leest.

Wat ik ook echt een pluspunt vind aan dit boek zijn de opdrachten die Michael geeft. Er staan opdrachten in waarmee je alles wat uitgelegd wordt kunt toepassen in jouw eigen leven, stap voor stap. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen leest over hoe je succesvol en gelukkig kunt zijn/worden, maar het helpt je ook om echt aan de slag te gaan met de theorie en het toe te passen op jouw eigen leven. Ik kan het dan ook alleen maar aanraden om deze opdrachten in alle rust te maken. Neem er de tijd voor.

Dit is een boek waar je elke keer als je het leest weer van leert. Het is fijn geschreven, makkelijk te begrijpen en praktisch opgesteld. Ik moet toegeven, ik lees veel van dit soort boeken, en daarom is het niet heel vernieuwend voor mij. Maar het is een fijne samenvatting van veel verschillende, goede boeken over zelfontwikkeling en het is voor iedereen te begrijpen. Ik raad het iedereen aan om ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk een of meerdere keren te lezen.

No Comments

    Leave a Reply